Societat 28/08/2019

Salut sancionarà el restaurant de sushi on s'han intoxicat 51 persones

Durant les inspeccions fetes al local s'hi han detectat deficiències estructurals

Ara Balears
1 min
El carrer Blanquerna, en una imatge d'arxiu

PalmaEl servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública proposarà iniciar un procés sancionador al restaurant de menjar oriental del carrer Blanquerna de Palma, on fins ara ja s'han intoxicat 51 persones, dues de les quals han donat positiu en salmonel·la, segons Efe. Durant les inspeccions fetes al local s'hi han detectat deficiències estructurals i la investigació continua oberta. I ara la propietat té deu dies per presentar-hi al·legacions. Així i tot, l'establiment continuarà tancat cautelarment fins que Salut verifiqui que la manipulació d'aliments és correcta.

Tot va començar quan 10 persones van ser ateses a diferents centres sanitaris amb símptomes de gastroenteritis aquest diumenge. Pel que fa als set afectats que van haver d'ingressar a l'hospital de Son Llàtzer, des de Salut han explicat que es preveu que puguin sortir-ne aquest dimecres, mentre que a Son Espases encara hi ha cinc intoxicats ingressats. D'altra banda, també s'han detectat casos similars a urgències de l'Hospital Comarcal d'Inca, a clíniques privades i a l'Atenció Primària.

Hi ha afectats que no han anat a cap centre mèdic i s'han posat en contacte directament amb la Conselleria de Salut i Consum per informar que havien sopat o dinat al restaurant dies abans del tancament.

stats