Societat 05/09/2019

Salut recomana vacunar-se de xarampió a qui hagi nascut entre els anys 1970 i 1979

L'any 2018 només es va confirmar un cas de la malaltia a les Illes i el 2019 se n'han confirmat dos

Maria Fuster
1 min
Una infermera posant una vacuna a un pacient al CAP de Montilivi / ACN

PalmaSalut recomana vacunar-se de xarampió a qui hagi nascut entre els anys 1970 i 1979, una època en la qual la vacuna no formava part del calendari oficial de vacunació oficial. Tot i la recomanació, la Conselleria també informa que l'any 2018 només es va confirmar un cas de la malaltia a les Illes i el 2019 se n'han confirmat dos.

Les altes cobertures vacunals de les Illes Balears, segons la Conselleria, han impedit que es produeixin brots importants com ha succeït, en canvi, a altres països europeus.

Durant el 2018 hi va haver quatre sospites clíniques de xarampió: en un adult i tres nins que no estaven vacunats o tenien incompletes les dosis de vacunació. D'aquests es descartaren tres casos i només es va confirmar un cas a un nin procedent d'Ucraïna. Durant l'any 2019 es varen detectar dos possibles casos de xarampió: a dues dones adultes no vacunades o amb dosis incompletes, que es van confirmar. Una d'elles procedia de Filipines.

La recomanació per als adults no vacunats que no estiguin immunitzats és la vacuna triple vírica que actua contra el xarampió, la rubèola i les galteres.

La preocupació pel contagi de la malaltia s'ha produït des que l'OMS va treure el Regne Unit de la llista de països lliures de xarampió.

stats