Societat 17/08/2021

Salut Pública registra fins a 15 incidències en piscines els primers set mesos del 2021

Del total, nou han estat per ofegament, encara que només una ha acabat la mort d'una persona, de 80 anys

ARA Balears
2 min
La piscina.

PalmaLa Direcció General de Salut Pública ha registrat 15 incidències en piscines els primers set mesos d'aquest any. La xifra ha incrementat lleugerament respecte del 2020, quan n'hi va haver un total de 13. Nou de les registrades enguany han estat per ofegament, encara que d'aquestes només una ha acabat amb la mort d'una persona, de 80 anys, segons han informat des de l'Executiu en nota de premsa.

Per illes, Mallorca ha comptabilitzat 13 incidències; Eivissa i Formentera, 2, i Menorca, cap. A més, les persones accidentades han estat nou homes i sis dones. De manera conjunta, el nombre més gran d'incidències (9) s'ha produït en piscines d'hotels o d'establiments turístics, tres en piscines municipals o poliesportius i les tres restants, en piscines unifamiliars.

De les 15 incidències, 6 han estat ofegaments de menors de nou anys i s'ha registrat un accident greu en un jove de 19, que li va causar un traumatisme cranioencefàlic. A més, s'han reportat tres casos de ferides, cops i desmais, un cas de convulsions i una aturada cardíaca.

Per grups d'edat, la majoria d'incidències ha afectat majors de 65 anys i nins de 0 a 5 anys, amb quatre afectats en cada grup. Hi ha hagut dos casos en el grup de 6-13 anys; dos més en el grup de 14-24 i també dos en el grup 25-44 anys. Finalment, en el tram de 45-65 no se n'ha registrat cap.

Primers auxilis

Crida l'atenció que dels 12 punts on era obligatòria la presència de socorrista, només 8 en tenien. El cas més greu es va prpduir en un lloc on no hi havia vigilància. En un altre establiment, el socorrista estava absent en el moment de l'accident. Per altra banda, en dues ocasions s'ha detallat que els socorristes que hi havia no eren suficients.

Així mateix, Salut Ambiental ha destacat que el personal de socorrisme als establiments ha augmentat els últims anys. De fet, el 2014, només el 55% dels establiments inspeccionats amb motiu d'una incidència tenia el personal corresponent. Ara bé, el 2021 aquest percentatge s'ha incrementat fins a arribar al 92%.

stats