Societat 11/01/2024

Salut recorrerà l'ús obligatori de les mascaretes als centres sanitaris

Asseguren que la normativa no és legal

ARA Balears
1 min
Un home es vacuna de coronavirus, al CAP del Raval, en una imatge d'arxiu

PalmaLa Conselleria de Salut de les Illes Balears ha informat que s'han posat en contacte amb l'advocacia de la Comunitat Autònoma per tal d'interposar un recurs i sol·licitar la suspensió de l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes a centres de salut i hospitals, anunciada aquest dimecres pel Ministeri de Sanitat del govern espanyol. La consellera, Manuela García, ha assegurat que la situació epidemiològica de l'Arxipèlag no justifica la mesura aplicada per Sanitat.

En aquest sentit, García ha denunciat que, amb aquesta norma, el govern espanyol està atemptant contra la llibertat individual dels illencs i ha criticat que la imposició no es basa en "criteris tècnics" ni té "justificació real".

Aquest dimarts la consellera de salut de les Balears ja va anunciar que estudiaria la normativa perquè "s'han botat la legalitat"; tot i això, va assegurar que compliran la normativa tant als centres sanitaris públics com als privats. Ara, poc menys de 24 hores després que la ministra de Sanitat del govern espanyol anunciàs l'obligatorietat de l'ús de la mascareta en centres de salut i hospitals de tot l'Estat i en el dia en què aquesta normativa entra en vigor, des de la Conselleria de Salut ja han iniciat els tràmits per "posar-hi fi".

stats