Mascaretes
Política 10/01/2024

Sanitat implantarà l'ús de les mascaretes als centres sanitaris, però "n'estudiarà la legalitat"

La consellera de Salut, Manuela García, ha lamentat la forma de procedir del Ministeri, que ha suposat "trencar la cogovernança"

ARA Balears
1 min
La consellera de Sanitat assegura que estudiaran la legalitat de la mesura

PalmaLes Balears implantaran l'ús obligatori de la mascareta en els centres sanitaris aquest dijous, després que hagi arribat l'ordre comunicada del Ministeri de Sanitat. A partir d'aquí, el Govern estudiarà si, amb aquesta mesura, el Ministeri "s'ha botat la legalitat", ha assegurat la consellera de Salut, Manuela García. "La discussió no és si màscara sí o màscara no, perquè Balears acatarà la decisió de la ministra de Sanitat". "Això sí, estudiarem jurídicament si s'ha saltat la legalitat del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut", ha dit García.

D'aquesta manera, la consellera ha indicat que fins ara l'ús de la màscara en els centres sanitaris de les Balears no era obligatori, però sí que es recomanava. També ha dit que aplicaran la norma "tant als centres públics com privats" malgrat que ha assenyalat que l'ordre rebuda no estipula la titularitat dels centres afectats.

"Declaració unilateral"

La consellera també ha desgranat el procediment que s'ha seguit des del Consell Interterritorial de Salut del dilluns. Finalment, de les dues mesures plantejades inicialment -les mascaretes i les autobaixes de tres dies- només s'haurà d'aplicar la primera. L'altra, queda a l'espera del diàleg amb la patronal i la resta de sectors afectats. Finalment, García ha lamentat que per prendre les decisions "no hi ha hagut diàleg". "El procediment habitual de cogovernança del Consell s'ha perdut en dos dies". La ministra ha fet "una declaració unilateral, un fet que exigeix l'acord de la Comissió Interterritorial i que hi hagi una situació d'emergència excepcional, que no hi és".

stats