Societat 03/08/2021

Salut intervé la Llar de Calvià després que s’hi hagin detectat 20 casos positius de covid-19

Hi ha dotze 12 hospitalitzats perquè presenten símptomes de la malaltia

ARA Balears
1 min
Usuaris d'un centre residencial de les Balears.

PalmaLa Conselleria de Salut ha ordenat intervenir el centre geriàtric Llar de Calvià, a Mallorca, per tal de frenar-hi el contagi de covid-19 i garantir l’atenció adequada dels usuaris arran que s'hi ha detectat un brot que afecta 18 dels 56 residents i 2 treballadors dels 78 que hi ha.

Aquest nou brot es va detectar a partir d'un cribratge als professionals sanitaris del centre, en el qual es varen trobar dos casos positius. Arran d'això, la Conselleria va iniciar el cribratge d’usuaris i professionals del centre, en el qual s’han detectat fins ara 20 casos positius, 12 dels quals són residents hospitalitzats perquè tenen símptomes. Així mateix, hi ha 6 usuaris de la residència que, com que són asimptomàtics, estan aïllats al centre.

Davant d'aquesta situació, Salut va ordenar intervenir durant 20 dies el control de la gestió sanitària assistencial d'aquest centre amb relació a tots els processos relacionats amb el virus. Aquesta és la segona residència que la Conselleria intervé durant la cinquena onada de la pandèmia, després que el 19 de juliol intervingués Sa Residència d'Eivissa.

Cal recordar que la Conselleria fa cribratges setmanals als professionals de les residències que no estan vaccinats i cribratges mensuals als usuaris de residències no vaccinats als centres en què el percentatge total de vaccinació no arriba al 70%.

stats