Societat 28/07/2022

Salut insisteix a vacunar-se per no "tenir l'aigua al coll" a la tardor

Les Illes són la comunitat amb menys percentatge de població amb la tercera dosi

2 min
Una sanitària administra la vacuna contra el coronavirus

Palma"Vull fer una crida important si no ens volem tornar a trobar amb l'aigua al coll la propera tardor". Així tornava a demanar a la ciutadania la consellera de Salut, Patricia Gómez, que es posi la tercera dosi contra el covid-19. "No podem arribar a l'hivern sense immunitat, podria suposar un retrocés important", va insistir, i va recordar que les Illes són la comunitat amb menys percentatge de persones immunitzades amb la dosi de reforç.

La consellera va fer aquesta crida al Parlament, en una compareixença en què va explicar l'auditoria del procés de vacunació, i va tornar a donar explicacions sobre la polèmica del primer dia de la campanya. "El virus és aquí i ens pot fer viure moments molt difícils. L'economia no es pot aturar indefinidament", va afirmar la màxima responsable de la Conselleria.

Segons les dades de Salut, només el 28% dels menors de 30 anys han rebut la dosi de reforç. Entre els illencs de 30 a 39 anys la taxa és del 32%, i entre 40 i 49 anys, del 52%. La cobertura és més alta entre els més grans: el 74% de vacunats completament entre els 50 i 59; el 88% entre 60 i 69; del entre 70 i 79 i el 100% entre els de més de 80 anys.

En defensa del procés de vacunació

Durant la intervenció, Gómez va insistir que els càrrecs que es varen vacunar el primer dia de la campanya perquè varen sobrar vaccins "no eren alts càrrecs, sinó gestors que s'han deixat la pell en la pandèmia" i que estaven "absolutament en primera línia". 

A més, va assegurar que, "si es tornàs a repetir el mateix moment, prendríem exactament la mateixa decisió, perquè l'altra era tirar les vacunes". En aquesta línia, va recordar que "s'haurien vacunat al cap d'una setmana". "Vàrem avançar uns dies la vacunació? Sí. Per què? Perquè sobraven dosis. L'alternativa? Tirar les dosis", va insistir Gómez, que tornarà a comparèixer la setmana que ve per la dimissió del director general de l'IB-Salut, Juli Fuster.

stats