Societat 27/07/2022

Gómez, sobre la polèmica de la vacunació: "Si es tornàs a repetir aquell moment, prendríem la mateixa decisió"

La consellera de Salut ha admès que varen avançar "uns dies la vacunació" perquè l'única alternativa era "tirar les dosis"

2 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, abans de la compareixença.

PalmaLa consellera de Salut, Patricia Gómez, ha comparegut aquest dimecres al Parlament balear per explicar l'auditoria interna que el seu departament ha fet sobre el procés de vacunació del covid-19. Durant la intervenció, ha insistit que els càrrecs que es varen vacunar el primer dia de la campanya perquè varen sobrar vaccins "no eren alts càrrecs, sinó gestors que s'han deixat la pell en la pandèmia" i que estaven "absolutament en primera línia".

A més, ha assegurat que, "si es tornàs a repetir el mateix moment, prendríem exactament la mateixa decisió, perquè l'altra era tirar les vacunes". En aquesta línia, ha recordat que "s'haurien vacunat al cap d'una setmana". "Vàrem avançar uns dies la vacunació? Sí. Per què? Perquè sobraven dosis. L'alternativa? Tirar les dosis", ha insistit la màxima responsable del departament de Salut, que tornarà a comparèixer la setmana que ve per la dimissió del director general de l'IB-Salut, Juli Fuster.

La consellera ha respost les preguntes dels diferents grups parlamentaris, en una compareixença que ha estat a petició pròpia. Cal recordar que l'auditoria neix d'una promesa dels partits del Pacte, que es varen comprometre a presentar un informe quan el 70% de la població illenca estigués vacunada.

"Es varen vacunar de manera privilegiada, no eren vacunadors"

La diputada del Partit Popular, Núria Riera, ha estat molt crítica amb la gestió de Gómez i ha afirmat que els càrrecs "es varen vacunar de manera privilegiada perquè no eren vacunadors, perquè no varen posar ni una sola injecció". A més, ha criticat que l'auditoria "hagi eludit el principal motiu" pel qual es va fer, que és la polèmica del primer dia de la campanya. "La campanya no ha estat ètica", ha defensat. Gómez ha respost que els càrrecs sí que varen continuar vacunant en altres residències. Així mateix, ha acusat Riera de "no haver-se llegit ni l'informe ni els annexos, perquè sí que està explicat, i detallat cronològicament, tot el que va succeir". La consellera ha subratllat que l'actuació "s'ha d'emmarcar dins un context de desconeixement i incertesa".

Per la seva banda, el diputat de Ciutadans Juan Manuel Gómez s'ha sumat a la crítica de Riera: ha afirmat que "no responen a absolutament res" i ha titlat "d'insultant" que les conclusions "siguin un paràgraf". També ha criticat el Pacte per no haver donat llum verda a la investigació de la cambra legislativa. La diputada d'El Pi, Lina Pons, s'ha dirigit "a aquells que critiquen tant" per demanar-los "què haurien fet en la mateixa asituació". "El Pi no farà política destructiva", ha afegit.

stats