Política 18/07/2022

La consellera de Salut demana comparèixer en el Parlament per explicar la vacunació contra el covid

Un dels temes a exposar serà la inoculació del vaccí per part d'alts càrrecs al principi de la campanya

2 min
La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, durant la Comissió de Salut.

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha demanat comparèixer en el Parlament de manera urgent per explicar el procés de vacunació contra el covid, segons ha informat aquest dilluns la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. Gómez donarà compte de l'informe elaborat per la Conselleria perquè la Cambra en prengui coneixement.

L'informe examina cada dia de la campanya de vacunació des del seu inici el novembre de 2020, pel que la titular de Salut també exposarà la polèmica vacunació d'alts càrrecs del Govern. Així i tot, Garrido ha recordat que les dues investigacions fetes han acabat arxivant el cas. "D'irregularitats no n'hi ha hagut", ha remarcat. A més, ha destacat que s'han posat dos milions de vacunes "en un temps rècord", un fet que "ens ha donat la garantia de tenir activada l'economia, som la locomotora de la reactivació econòmica".

Garrido ha recalcat també "el compromís que s'elaboràs aquest informe", amb una compareixença que ocorrerà amb un cert retard pel fet que el termini inicial de l'auditoria estava fixat per l'1 de juliol. En aquest sentit, atès que el Parlament no es troba en període de sessions, s'ha sol·licitat una sessió extraordinària de la Comissió de Salut. "La motivació per a la urgència d'aquesta sol·licitud és la rellevància i l'actualitat del procés i l'estat de la vacunació contra el coronavirus", ha subratllat Garrido, que ha exercit de portaveu del Govern en substitució de Iago Negueruela.

D'altra banda, la consellera de Presidència ha detallat que s'ha autoritzat invertir deu milions d'euros per instal·lar quatre acceleradors lineals nous en el servei de radioteràpia de Son Espases. Tres d'ells substituiran els actuals, i se n'afegeix un altre. Segons ha explicat el Govern, això permetrà dotar als departaments d'Oncologia i Radioteràpia dels equips necessaris per tractar els pacients, amb una renovació a càrrec dels fons europeus Next Generation.

Finalment, en la part d'Afers Socials es destinaran en els pròxims tres anys 31,2 milions d'euros per finançar 314 places residencials i 619 places de centre de dia per atendre gent gran en situació de dependència. Concretament, aquest dimarts el Consell de Govern ha donat llum verda a onze convenis amb municipis de Mallorca i Menorca per un valor de 14,8 milions d'euros.

stats