Societat 06/12/2021

Salut diu que "no hi ha hagut grans inconvenients" en els primers dies d'aplicació del passaport covid

Patricia Gómez demana "paciència" a la població i reconeix que és "una incomoditat" haver de descarregar-se el certificat

ARA Balears
1 min
Una persona mostra el seu certificat de vacunació contra el covid-19.

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha destacat aquest dilluns que "no hi ha hagut grans inconvenients" en els primers dies d'aplicació de l'ús del passaport Covid en la restauració de les Balears. Segons ha informat Europa Press, Gómez ha demanat "paciència" a la població, atès que són els primers dies amb aquesta normativa. A més, ha reconegut que és "una incomoditat" haver de descarregar-se el certificat per accedir a un restaurant.

Amb tot, la consellera apuntat que "la societat demostra molta maduresa", ja que en els darrers dies hi ha hagut entre 20.000 i 25.000 descàrregues cada dia. "És normal que al principi no tinguem la norma totalment interioritzada", ha afegit.

Respecte a l'ús del certificat a bars i cafeteries, la Gómez ha lamentat "la confusió" que hi ha hagut entorn d'aquesta qüestió. Cal recordar que el Govern va aclarir oficialment, aquest passat diumenge, que el passaport no es requereix per accedir a bars i cafeteries.

En aquests moments, la normativa afecta només restaurants amb aforament superior a 50 persones. No obstant això, la consellera ha assenyalat que "hem de veure com va evolucionant la pandèmia", per estudiar la possibilitat d'ampliar aquest ús del certificat, com ja ocorre a Menorca.

stats