Societat 03/07/2021

Salut detecta 233 contagis nous a les Balears i la taxa de positivitat arriba gairebé al 7%

48 persones amb covid-19 estan ingressades

1 min
Una infermera vacunant una jove.

PalmaLa Conselleria de Salut ha detectat aquest dissabte 233 contagis nous de covid-19 a les Balears en les darreres 24 hores. 127 s'han trobat a Mallorca, 8 a Eivissa i 74 a Menorca, mentre que a Formentera no s'ha trobat cap positiu. Pel que fa a la taxa de positivitat, continua augmentant. En el conjunt de les Illes és del 6,76% i la que té la taxa més alta és Menorca, amb un 16,44%. Per darrere se situa Mallorca, amb un 7,1%, i Eivissa, amb un 2,12%.

Quant a les hospitalitzacions, aquest dissabte hi ha 48 persones ingressades a planta. En concret, n'hi ha 36 a Mallorca, mentre que a Eivissa i a Menorca n'hi ha sis a cada illa. A més, 12 dels ingressats són a l'UCI: 8 a Mallorca, 3 a Eivissa i 1 a Menorca.

En qüestió d'una setmana, la situació de la pandèmia a l'Arxipèlag ha canviat radicalment. Les Balears han passat de ser la comunitat autònoma amb els millors indicadors sanitaris i epidemiològics de tot l'Estat a veure aquests valors disparar-se en pocs dies. El motiu no només ha estat el macrobrot dels estudiants peninsulars, sinó també altres brots identificats a Mallorca i a Menorca causats, sobretot, per les festes de Sant Joan, segons va explicar el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, que va qualificar la situació epidemiològica de les Illes com a "crítica".

Gairebé un milió de dosis administrades

Segons Salut, a les Balears ja s'han vacunat 964.791 persones. En concret, 594.951 illencs han rebut almenys una dosi del vaccí i 416.804 tenen la pauta completa.

stats