Societat 09/02/2021

Salut demanarà ara una declaració responsable pels llistats de vacunació

La consellera Patrícia Gómez ha admès que "s'hauria pogut fer abans"

1 min
Una infermera prepara la vacuna de Pfizer per administrar-la a un resident.

PalmaLa Conselleria de Salut demanarà a partir d'ara una declaració responsable pels llistats de vacunació als equips directius de tots aquells centres que s'hagin d'immunitzar. Així ho ha assegurat aquest dimarts al Parlament balear la consellera Patrícia Gómez. En la seva compareixença, ha reconegut que "es podria haver demanat abans", però que entén que "quan un directiu entrega i firma un llistat de persones, és el que correspon vacunar".

Gómez ha negat rotundament que s'hagi vacunat cap alt càrrec del Govern, un rang que només tenen els "directors generals i secretaris generals". Així mateix, ha insistit que els càrrecs que varen rebre la primera dosi són personal sanitari en la gestió directa de la pandèmia.

Dirigint-se al Partit Popular (PP), la consellera ha defensat que "aquestes persones no són afiliades al PSOE" i que "algunes són nomenades per vostès". També ha demanat que "deixin de criminalitzar aquests professionals".

La responsable de Salut ha admès que el primer dia de vacunació "ningú no va pensar que sobrarien dosis" i ha subratllat que a partir del dia dos ja hi havia "un protocol claríssim" per a dosis sobrants. "Què havíem de fer amb les dosis sobrants quan quedava menys d’una hora? Llençar-les o aprofitar-les?", ha demanat.

Per acabar, Gómez ha detallat la proposta de les Balears per a l'estratègia de vacunació, que s'està debatent aquest dimarts en la Comissió de Salut a escala estatal. En aquest sentit, les Illes han demanat que es vacunin els cuidadors no professionals juntament amb els grans dependents. I després d'aquest col·lectiu i els sanitaris, que es passi a immunitzar els docents.

stats