Política 09/02/2021

Salut vol vacunar els docents després dels professionals sanitaris i els grans dependents

Sanitat estableix que els pròxims grups que es vacunaran seran el personal sanitari i sociosanitari de fins a 55 anys i després professionals essencials com bombers, policies i mestres

1 min
Vacunes contra el covid-19

PalmaLa consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat aquest dimarts en el ple del Parlament que la intenció de la seva àrea és que els docents siguin el següent grup a rebre la vacuna contra el covid-19, quan acabi la immunització dels professionals sanitaris i sociosanitaris i dels grans dependents. "La vacuna està cada vegada més a prop dels centres educatius", ha afirmat la consellera, encara que no ha especificat cap data d'inici.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, també ha fet referència a la vacunació dels docents. La cap de l'Executiu ha indicat que, gràcies a l'arribada de la vacuna d'AstraZeneca, el Govern prioritzarà la vacunació de docents, sobretot d'Infantil i de Necessitats Educatives Especials, i de membres de les forces i cossos de seguretat.

Precisament, aquest mateix dimarts, el Ministeri de Sanitat ha establert que els pròxims col·lectius a vacunar-se seran el personal sanitari i sociosanitari de fins a 55 anys que queden per vacunar, com els fisioterapeutes i els farmacèutics, i després el grup de professionals essencials com bombers, policies i els mestres.

Tot i això, des de la Conselleria de Salut mantenen que volen prioritzar la vacunació dels docents dins del grup de vacunació en el qual estan inclosos. Així mateix, expliquen que des de Sanitat han dit que l'ordre definitiu de vacunació s'intentarà tancar a la pròxima reunió de la Comissió de Salut, que es farà la setmana que ve. Per això, expliquen que hi ha la possibilitat que dins del grup on hi ha els docents i els cossos de seguretat es vacunin tots a la vegada.

stats