Societat 23/09/2019

Les sales de joc han de controlar l’entrada abans del 18 de novembre

L'objectiu és impedir que hi vagin menors d'edat, persones impossibilitades legalment i altres que hagin sol·licitat la prohibició d'accés

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'un saló de joc

Els salons de joc hauran de tenir un control identificatiu a l'entrada abans del 18 de novembre. L'objectiu d'aquesta mesura, inclosa en el Decret de salons, que s'ha aprovat enguany, és impedir l'entrada i el joc a menors d'edat, persones impossibilitades legalment o persones que hagin sol·licitat la prohibició d'accés per pròpia voluntat.

Aquesta ha estat una de les qüestions que ha tractat aquest dilluns la Comissió del Joc de les Illes Balears, que ha estat encapçalada pel vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el director general de Comerç, Miguel Piñol.

Tot i que la normativa no determina com s’ha de fer aquest control, la Direcció General de Comerç ha recomanat als empresaris de les sales de joc que sigui presencial i personal. És a dir, que sigui un empleat l’encarregat de comprovar 'in situ' el DNI del client abans de deixar-lo entrar a la sala per evitar que tant menors com persones prohibides per pròpia voluntat o a qui la justícia ha prohibit l’accés a establiments dedicats al joc puguin accedir a l’interior de les sales i jugar-hi.

Les sancions greus per permetre l’entrada i el joc a menors a sales de joc o a persones que el tinguin prohibit van de 3.000 als 30.000 euros, mentre que les sancions més greus poden arribar fins als 450.000 euros.

La Direcció General de Comerç ha creat una aplicació informàtica amb la informació actualitzada i en temps real de totes les persones registrades com a prohibides per voluntat pròpia. Aquesta eina ha tingut un pressupost de 17.424 euros i compleix la Llei de protecció de dades.

Durant la Comissió també s’ha informat que es posarà en marxa l'observatori del joc en línia que serà impulsat conjuntament per les direccions generals d’Innovació i de Salut Pública i Participació.

stats