Societat 28/10/2021

La Salle aclareix que el professor detingut per abusos a una alumna ja no treballava al centre en el moment dels fets

"La destitució de l'investigat no té vincle amb les suposades relacions mantingudes entre ell i una estudiant del centre", puntualitza l'escola en un comunicat

2 min
Imatge de l'escola de La Salle de Palma. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaL'equip directiu de l'escola La Salle de Palma ha emès un comunicat aquest dijous en què aclareix alguns dels fets relacionats amb la detenció d'un exprofessor del centre per abusar sexualment d'una alumna. Segons assenyalen en el document al qual ha tingut accés l'ARA Balears, "en cap moment de la relació laboral el centre va tenir coneixement de la suposada existència d'una relació del professor amb cap alumna". A més, apunten que "els fets als quals es refereix la investigació policial varen ocórrer amb posterioritat al seu període de feina en el centre".

En aquest sentit, també detallen que "la causa de la destitució no té vincle amb les suposades relacions mantingudes entre ell i una alumna del centre". L'equip del centre relata que l'escola el va contractar "per cobrir una baixa temporal el 18 de febrer de 2021 i el centre va prescindir dels seus serveis el 23 d'abril següent, ja que estava en període de prova". D'aquesta manera, diuen, "és completament fals que hagués estat a l'escola fins al final del curs escolar".

Quant als fets investigats, defensen que "fins al mes de setembre del 2021 el centre no va tenir coneixement que una família d'una alumna havia denunciat el ja exprofessor del centre per, presumptament, mantenir relacions amb aquesta menor". Davant això, mantenen que "no revelaran cap detall que permeti la identificació de l'alumna per tal de salvaguardar-ne la intimitat".

El centre recorda en el seu comunicat que "la totalitat del personal dels centres, amb caràcter previ a la seva contractació, ha d'acreditar estar en possessió del certificat oficial de no tenir antecedents per delictes de naturalesa sexual, com en el cas que ens ocupa". A més, afirmen que "La Salle té implementats protocols i procediments per detectar conductes inapropiades de membres del professorat i la resta del personal del centre perquè es puguin corregir immediatament pels canals legals corresponents".

stats