Dades de l'atur
Societat 04/03/2024

Sáenz de San Pedro apunta que les dades de l'atur confirmen l'allargament de la temporada

Així s'ha expressat el conseller en una roda de premsa aquest dilluns, després de la publicació de la informació del Ministeri de Treball i Economia Social

ARA Balears
2 min
El conseller d'Ocupació, Sáenz de San Pedro

PalmaEl conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha assenyalat que les xifres de l'atur i ocupació del mes de febrer confirmen l'allargament de la temporada. Així s'ha expressat el conseller en una roda de premsa aquest dilluns, després de la publicació de les dades del Ministeri de Treball i Economia Social que indiquen que l'atur va baixar en 384 persones al febrer a les Balears respecte del mes anterior (-1,23%), fins als 30.743 aturats, un 12,66% menys que un any abans (4.457 aturats menys).

Amb la baixada de febrer, s'acumulen ja dos mesos consecutius de descensos en la desocupació a la regió, unes dades que Sáenz de San Pedro ha remarcat són "històriques", ja que aquest nombre total d'aturats és la xifra més baixa en un mes de febrer des que hi ha registres. El conseller ha apuntat que la desestacionalització "evidentment" és un "repte" en el qual treballen tant el Govern com els altres agents implicats perquè la temporada "sigui al més llarga possible", que és el que, segons Sáenz de San Pedro, garanteix que el teixit sigui més productiu.

També ha subratllat que al seu departament li preocupa la falta de mà d'obra qualificada. "Hem de millorar la formació, la qualificació professional i fer polítiques actives precisament per ajudar les empreses a trobar aquests perfils", ha apuntat. D'altra banda, el conseller ha afirmat que els ha "cridat l'atenció" que hi hagi més dones desocupades que homes. Així, Sáenz de San Pedro ha assegurat que es treballarà "de manera activa" perquè es faci realitat la llei de conciliació. Una de les variables importants de la futura llei, ha continuat, és reduir la bretxa salarial i "arribar a zero".

Per part seva, la directora general d'Ocupació, Catalina Cabrer, ha destacat que l'increment d'afiliats a la Seguretat Social es demostra especialment en el sector dels serveis. Una qüestió que "constata l'avanç de l'inici de la temporada". Igualment, Cabrer ha posat l'accent en la reducció interanual de la taxa de la temporalitat de la contractació, que ha baixat dos punts respecte de l'any passat. A més, ha remarcat que es manté el percentatge de la taxa de parcialitat, encara que "sensiblement inferior" a l'any 2023, ha puntualitzat.

stats