Societat 03/12/2020

Sa Pobla sorprèn el Govern: el 70% de casos de covid-19 que hi detecten té símptomes

La consellera de Salut, Patricia Gómez, explica que, de mitjana, la meitat dels contagiats presenta simptomatologia i l'altra meitat, no

Ara Balears
1 min
L'Ajuntament de sa Pobla

PalmaEl municipi de sa Pobla està sota una vigilància estricta per part del Govern per l'augment de casos de covid-19 que s'hi estan produint durant les darreres setmanes. A més de l'alta incidència, que se situa en més de 700 casos, sa Pobla també presenta una "particularitat" que altres municipis no han tingut: el 70% de les persones contagiades té símptomes, mentre que de mitjana només la meitat dels pacients presenta simptomatologia.

Així ho ha explicat aquest dijous la consellera de Salut, Patricia Gómez, en el programa Al Dia d'IB3, on ha destacat que precisament per aquesta situació "pensam que en aquest cas els tests d'antígens ens ajudaran". Cal recordar que la Conselleria de Salut ja va anunciar que aquest diumenge començaran a fer un cribratge amb tests d'antígens al municipi davant l'increment de contagis de coronavirus que ha patit la darrera setmana.

Per fer-se aquests tests, la Conselleria ha fet a una crida a més de 7.000 persones que tinguin més de 16 anys. Tot i que aquests tests són més eficients en les persones que presenten algun símptoma, Gómez ha explicat que també són eficients per detectar alguns asimptomàtics o supercontagiadors. Les proves es faran durant quatre dies al municipi.

A més, la consellera també ha admès que no saben com s'ha arribat a aquesta situació a sa Pobla i que és la primera vegada que es troben amb un municipi on hi ha un increment de casos, però no poden determinar-ne l'origen. "Hi ha brots familiars i laborals, però en desconeixem l'origen", ha dit.

stats