Societat 13/03/2022

Almenys 35 morts en un bombardeig rus a una base militar prop de la frontera polonesa

La base de Yavoriv, molt a prop de la frontera amb Polònia, ha rebut l'impacte de míssils a primera hora d'aquest diumenge

ARA Balears
2 min
Vehicles militars russos destruïts en un carrer de l'assentament de Borodyanka a la regió de Kíev, avui dia 3 de març, Ucraïna

PalmaLa base de Yavoriv, molt a prop de la frontera amb Polònia (entra 25 i 30 quilòmetres), ha rebut l'impacte de míssils a primera hora d'aquest diumenge, segons funcionaris del govern ucraïnès. Anaven dirigits al Centre Internacional per al Manteniment de la Pau i la Seguretat, on podrien estar entrenant-se soldats de l'exèrcit de Kíiv i instructors de l'OTAN. Incialment es creia que sobre la base havien caigut vuit míssils, però el governador regional parla de trenta. Amb aquest atac, el més proper a territori de l'OTAN que fins ara ha tingut lloc en 17 dies de guerra, han mort almenys 35 persones i més d'una cinquantena més han resultat ferides.

Al llarg de la nit, Rússia també ha llançat un atac contra la ciutat d'Ivano-Frankivsk, a uns 150 quilòmetres de Romania. Segons informacions facilitades per l'alcalde de la ciutat, Ruslan Martsinkiv, en declaracions al canal de televisió del Parlament, Rada, l'aeroport de la ciutat, a l'oest d'Ucraïna, ha vist la seva infraestructura gairebé completament destruïda. Aquest és el tercer atac a l'aeroport, ha dit Martsinkiv.

El ministeri de Defensa britànic assegura que Rússia està patint moltes baixes

La nova avaluació diària de la guerra que acaba de publicar el ministeri de Defensa britànic assegura que les forces russes han tingut en les darreres 24 hores moltes baixes, a causa de la gran resistència ucraïnesa, informació que cal prendre amb una mica de distància atès l'interès de Londres i el món occidental en el conflicte. Al mateix temps, continua afirmant que els moviments russos indiquen que el front rus intenta encerclar les forces ucraïneses a l'est del país mentre avancen des de la direcció de Khàrkiv al nord i Mariúpol al sud. Al mateix temps, Rússia avança cap a Crimea, però intentant eludir Mikolaiv mentre busquen continuar en direcció cap a Odessa.

Quasi 3.700 instal·lacions militars ucraïneses destruïdes, diu Moscou

Les tropes russes han destruït fins ara 3.687 instal·lacions d'infraestructures militars ucraïneses, ha informat aquest diumenge el portaveu del ministeri de Defensa rus, Igor Konaxenkov, citat per les agències de notícies russes. La informació, però, no pot ser contrastada per fonts independents.

 

stats