Roben dos quadres de Salvador Dalí d'un pis de Sarrià-Sant Gervasi

Són dos dibuixos a carbonet que daten del 1922, la primera època de l'artista

Ara
2 min
Salovador Dali en unaimatge d'arxiu de 1964

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra investiguen el robatori de dos quadres de Salvador Dalí en un pis del districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi que eren propietat d'una família que va denunciar la sostracció a la policia aquest diumenge. Els agents investiguen els fets com un presumpte robatori amb força en un moment en què no hi havia ningú al domicili, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l'agència Efe.

Els dos quadres robats són, segons experts, Les sardanes de festa major i Vi ranci (1922), dos dibuixos a carbonet sobre paper de la primera època de Salvador Dalí. La Fundació Gala-Salvador Dalí ha confirmat que tenia coneixement de l'existència d'aquestes obres i que eren treballs de l'artista empordanès, per la qual cosa la investigació està en mans ara de la unitat de patrimoni històric dels Mossos. Encara que ni la Fundació ni la policia han volgut fer una valoració econòmica de les obres robades, la família, segons fonts pròximes al cas, hauria assegurat que cadascuna està valorada en uns 300.000 euros.

Les obres robades formaven part d'un grup de quatre il·lustracions fetes el 1922 per un jove Dalí de 18 anys per a una edició de luxe del llibre Les gràcies de l’Empordà, del polític i escriptor nascut a Barcelona i de pares empordanesos Pere Corominas (Barcelona, 1870-Buenos Aires, 1939), que no es va arribar a publicar. Les quatre il·lustracions giraven entorn de quatre temes: la sardana, el vi ranci, els rucs de Biure (de l'Empordà) i els pagesos.

Els dos dibuixos robats de casa dels hereus de Pere Corominas, Les sardanes de la festa major i Vi ranci, apareixen referenciats al catàleg del 2004 de l'exposició El país de Dalí del Museu de l'Empordà, a Figueres (Alt Empordà). De moment, els investigadors dels Mossos no s'han posat en contacte amb la Fundació, que ha ofert màxima col·laboració amb els agents.

stats