Societat 04/02/2021

Un centenar de repartidors protesten a Palma contra la llei 'rider'

Exigeixen una regulació del seu treball, amb tarifes justes i evitar la precarització laboral

Catalina Riera
2 min
Manifestants 'riders'

PalmaUn centenar de repartidors riders protesten a Palma contra la llei de plataformes digitals que vol impulsar el govern espanyol. Demanen formar part de la mesa de negociació i que es creï una llei que reguli el seu treball, amb tarifes justes i que eviti la precarització laboral. "Es vol fer una llei rider sense comprat amb nosaltres, que som els afectats", explica el repartidor, Sergio Bueno.

"És cert que hi ha elements de la llei que s'han de millorar, però en cap cas volem deixar de ser autònoms i passar a ser assalariats, només demanam diàleg i no ens escolten", afegeix Bueno. El repartidor Daniel Millán també s'ha manifestat: "El govern espanyol està intentant accelerar els tràmits d'aquesta nova llei, però els repartidors la rebutjam. Volem drets i que es faci una nova figura de treballador digitals. Exigim que ens escoltin", insisteix.

Manifestants davant la delegació del govern espanyol.

També la rider Marisa Garcia, que treballa per les plataformes Glovo i Uber, s'ha unit a la protesta. El que més li agrada de ser autònoma és tenir flexibilitat horaria, però amb la nova llei haurà d'ajustar-se a l'horari establert per l'empresa. "Som autònoma i vull continuar sent-ho. Si passam a ser assalariats tindrem un sou més precari. No entenc com es fa una llei sense demanar-nos res als repartidors, que som els que treballam en aquest sector", lamenta.

Per la seva banda, Martín Gómez considera que amb la nova llei gran part dels repartidors quedaran a l'atur, sobretot els més grans. "Hi ha treballadors de 50 anys i no trobaran feina a cap empresa. Estic segur que les empreses no ens contractaran i que aquesta nova llei només provocarà acomiadaments", insisteix.

stats