Societat 26/06/2020

Una trentena de 'riders' protesten a Palma per les seves condicions laborals

Reclamen continuar sent autònoms i no treballadors assalariats

Ara Balears
1 min
Una trentena de persones han participat a la manifestació.

PalmaUna trentena de repartidors s'han manifestat aquest divendres pels carrers de Palma per protestar per l'exclusió de les plataformes en les quals treballen en l'elaboració de la regulació iniciada pel Ministeri de Treball. Els manifestants han mostrat disconformitat marxant per la ciutat en bicicleta o ciclomotor i fent sonar timbres i botzines, i en algun moment, en trobar-se amb un algun repartidor, li han recriminat que no s'hagués sumat a la protesta.

Les plataformes independents de repartidors, denominades Associació Professional de Riders Autònoms (APRA), Associació Autònoma de Riders (AAR) i l'Associació Espanyola de Riders Missatgers (Asoriders), denuncien que varen ser excloses de la reunió que la ministra de Treball, Yolanda Díaz, va mantenir l'1 de juny amb RidersXDerechos per començar a elaborar la regulació del sector.

Els repartidors durant la protesta a les Avingudes de Palma.

Una de les portaveus d'aquestes associacions, Mercedes Echegaray, ha explicat que la manifestació s'ha convocat davant la falta de diàleg amb el Ministeri. "El govern espanyol tan sols ha fet cas a les peticions d'un sindicat, que està a favor que els riders siguin assalariats. Un sol sindicat no ens representa. Nosaltres volem continuar sent autònoms, no ens interessa ser treballadors assalariats", ha destacat la portaveu.

stats