Societat 16/04/2019

Retiren del port de Maó un tauró mort de 100 quilos i dos metres de llargada

Ports de Balears s'ha encarregat de la retirada de les restes de l'esqual, que s'han traslladat a la planta de Milà per a la seva incineració

Iván Martín
1 min
El tauró ja ha estat retirat però no és la primera vegada que apareix un animal d'aquesta mena en aigües menorquines.

MaóPorts de les Illes Balears ha informat aquest dimarts, a través de les xarxes socials, de la presència d'un tauró mort en aigües del port de Maó. Les restes de l'esqual ja han estat retirades per una empresa autoritzada per dur a terme aquesta pràctica. Segons Ports de Balears, l'animal s'ha trobat en avançat estat de descomposició. Les primeres hipòtesis apunten que feia dies que era mort.

Un avís al 112, que posteriorment ha traslladat a Ports de Balears l'incident, ha alertat les autoritats per retirar el tauró. Ports ha demanat a l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) una avaluació de l'estat de l'animal per concretar el procés de retirada. Les restes de l'esqual s'han traslladat a la planta de Milà per a la seva incineració. El tauró pesava un centenar de quilos i la seva llargada s'ha situat en prop de dos metres.

Cal remarcar que no és la primera ocasió que es troben taurons al port de Maó. La majoria de vegades, en mal estat físic i morts. També s'han fet avistaments en altres zones de la costa menorquina, especialment al nord de l'illa. De fet, l'estiu passat es va prohibir el bany a la platja de l'Arenal d'en Castell per precaució davant la presència d'un tauró. El mateix va succeir l'any 2015 a la platja de Cavalleria.

stats