Societat 19/05/2022

Retenen el iot 'Sasha Primero' a Palma per comprovar-ne la vinculació amb Rússia

Amb aquest ja s'han retingut tres embarcacions, però aquesta és la primera amb bandera espanyola

ARA Balears
1 min
El passeig Marítim de Palma.

PalmaEl Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha acordat immobilitzar de manera provisional el vaixell d'esbarjo Sasha Primero, de bandera espanyola i 24 metres d'eslora, que està atracat al Club de Mar Mallorca. Tot i que està registrat en la denominada 'llista 6', que inclou vaixells i embarcacions d'ús comercial per a la pràctica de l'esport o l'esbarjo, el Ministeri vol comprovar si està vinculat amb Rússia.

Per això, a partir d'aquest moment, demanaran informació que confirmi la titularitat real del vaixell. En concret, es constatarà si la propietat, tinença o control del vaixell correspon o no a una persona física o jurídica inclosa a la llista de persones i entitats sancionades pel Consell Europeu arran del conflicte bèl·lic provocat per la invasió d'Ucraïna per part de Rússia.

Amb aquest, ja s'han retingut tres embarcacions a Mallorca, però és el primer amb bandera espanyola. La Capitania Marítima de Palma, que depèn de la Direcció General de la Marina Mercant, serà l'encarregada de garantir la seguretat del vaixell, de la navegació, de la tripulació i del port de Palma.

stats