Vaga
Societat 16/09/2022

Retards i una seixantena de cancel·lacions als aeroports illencs per la vaga de control aeri de França

S'esperen més canvis en el trànsit aeri durant la jornada d'aquest divendres

ARA Balears
2 min
Les vagues d'aquest estiu del personal de Ryanair i Easyjet han provocat cancel·lacions de desenes de vols.

PalmaLa vaga de controladors aeris a França, que ha començat aquest divendres a les sis del matí i s'allargarà fins a la mateixa hora de dissabte, deixa un inici de jornada complicat als aeroports europeus, i els aeroports de les Illes Balears no en són excepció. Aena ha detallat que actualment s'han cancel·lat 14 vols i s'han produït nombrosos retards. Encara que la xifra total de cancel·lacions previstes, a hores d'ara, per a la jornada d'aquest divendres supera la seixantena.

Per illes s'han cancel·lat durant la jornada d'avui més de 30 vols a Son Sant Joan, sis a l'aeroport d'Eivissa i un a Menorca, en aquest cas era un vol de sortida.

Com a mesura preventiva, les aerolínies han cancel·lat centenars de vols a tot Europa, han avisat els clients i n'han reubicat tants com els ha estat possible, segons fonts de diferents companyies. Amb tot, el que preocupa les aerolínies són els retards que s'aniran produint al llarg de la jornada, ja que aquests no es poden controlar preventivament.

En aquest sentit, Enaire ha informat, a través d'una piulada al seu perfil de Twitter, que la vaga dels controladors aeris francesos suposarà grans canvis en el trànsit aeri internacional i també a les Illes Balears. De fet, està previst que la meitat dels vols que tenien previst aterrar en territori francès no s'enlairin i ha recomanat als passatgers que tinguin vols amb destinació a França que revisin l'estat dels seus vols per saber si han d'anar a l'aeroport, cercar un altre vol o què han de fer davant les possibles cancel·lacions.

A més, Aena ha detallat que també podrien sofrir cancel·lacions i retards aquells vols que encara que no tinguin el territori francès com a destinació el sobrevolin i ha explicat que, a hores d'ara, dels 6.000 vols programats per a aquest divendres arreu de l'Estat 65 ja han estat cancel·lats i es preveu que aquesta xifra s'elevi durant la jornada.

stats