Societat 30/09/2020

El Govern redueix aforaments i dicta noves restriccions a Eivissa vila

La consellera de Salut, Patricia Gómez, anuncia l'alleugeriment de les restriccions per frenar el covid-19 a Sant Antoni de Portmany

M.c.
1 min
Dalt Vila. / ARA BALEARS

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha anunciat aquest dimecres a Eivissa noves mesures per frenar l'avanç del covid-19. Després de reunir-se amb el president del Consell, Vicent Marí, ha informat que s'alleugeriran les restriccions a Sant Antoni de Portmany, però que a Vila s'intensificaran per la incidència que té el virus en el municipi.

D’acord amb les dades de 28 de setembre, el municipi d’Eivissa té una incidència acumulada a 14 dies de 620,69 casos per cada 100.000 habitants. Per la seva banda, la incidència a les Illes Balears és de 190,61. Tot i que la incidència al municipi d’Eivissa s’ha reduït en una petita proporció, representa més del triple que la del conjunt de les Illes Balears.

Fins ara a Vila només hi havia alguns carrers afectats per les restriccions, però a partir de divendres s'aplicaran a tot el municipi. Una de les mesures que es prendran serà la de tancar tots els bars i restaurants a les 22 h. Tot i que no es limitarà la mobilitat, recomanen minimitzar-la a tots els residents de la zona de Vila. Aquestes noves restriccions afectaran unes 50.000 persones que viuen al municipi.

Durant 15 dies els aforaments estaran limitats a un 50% a qualsevol local o establiment comercial. Els llocs de culte i els gimnasos no podran superar el 25% de la capacitat autoritzada. Als bars i restaurants tampoc no es podrà superar el 25% de l'aforament en espais interiors o el 50% en els espais exteriors. A més, només hi podrà haver cinc persones per taula. A les reunions socials, tant les d'àmbit privat com les de caràcter públic, també es limitarà l'aforament a cinc persones. Els parcs infantils continuaran tancats i queden prohibides les fires i festes populars.

stats