Societat 21/06/2021

Restauradors de Menorca demanen "mà dura" contra les botellades de Sant Joan

Reclamen més vigilància policial i que el dispositiu eviti les aglomeracions

Iván Martín
2 min
Imatge d'arxiu del Primer Toc del Sant Joan de 2020.

CiutadellaEl president de l'associació d'hostaleria i restauració de Menorca, José Bosch, exigeix a les administracions públiques més control i "mà dura" contra les botellades que es duran a terme aquesta setmana, coincidint amb Sant Joan. La preocupació a Ciutadella és notable, especialment després del passat cap de setmana, que centenars de joves celebraren el Dia des Be consumint alcohol a la via pública i generant aglomeracions a les zones del Pla i el nucli antic.

Bosch recorda que el sector de la restauració ha fet un "gran esforç" per arribar a aquest moment de flexibilització de mesures. Tant és així que, el president de la patronal de la CAEB exigeix a les autoritats "que facin els deures" i s'acabi amb la sensació d'impunitat. "És incomprensible que després de tantes restriccions ara permetin comportaments d'aquestes característiques a la via pública", diu Bosch, que afegeix: "Fa mal veure aquestes imatges, i més sabent el que passen els companys d'oci nocturn".

Per tot plegat, el president reclama més vigilància policial i que el dispositiu es tradueixi en mesures per a evitar les aglomeracions. En aquest sentit, no s'acaba de creure que el motiu pel qual no es produeix aquest fet és per la falta de mitjans: "Si no els tenen, que hi posin remei. Els responsables públics cobren cada mes una bona nòmina i sempre donen excuses. Són imatges perfectament evitables amb un dispositiu dissuasiu i a punts concrets del municipi".

D'altra banda, Bosch confia a obtenir bons registres de reserves en els restaurants de Ciutadella. Uns establiments en què es mantenen les mesures preventives de seguretat i que garanteixen "celebrar un Sant Joan diferent". Hi haurà menús especials, però sense confondre al client de la situació actual de pandèmia. L'objectiu, segons Bosch, és "reactivar el sector i que circulin els doblers".

stats