Societat 16/09/2020

Un de cada cinc restaurants de Palma tancarà definitivament d'aquí a sis mesos

Un 18% no tornarà a obrir, mentre que un 24% esperarà a la pròxima temporada

Catalina Riera
2 min
Un 24% dels restauradors de Palma tancaran fins a la pròxima temporada, i un 18% preveu tancarà l'empresa

PalmaUn 42% dels restauradors de Palma tancarà o hibernarà entre els pròxims tres i sis mesos. Així ho ha dit la presidenta de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) Restauració, Eugenia Cusí, aquest dilluns. En aquest sentit, ha explicat que segons una enquesta interna entre els associats de PIMEM i de CAEB Restauració, un 24% dels restauradors de Palma tancaran fins a la pròxima temporada, mentre que un 18% preveu tancar la seva empresa, entrar en concurs de creditors o prepara el preconcurs.

Cusí ha explicat que fins al mes de juny un 15% dels negocis de Palma no havia obert, i que segurament seran els que no s'hagin activat "els primers que tancaran". Ha especificat que el millor mes dels restauradors de Mallorca ha estat juliol, moment en què els locals estaven a un 65% de la seva capacitat. Pel que fa a la facturació, ha baixat un 55% respecte del mes d'agost del 2019, però les perspectives que es tenen a mitjà termini són més dràstiques, ja que n'anticipen "una baixada del 70%".

Per altra banda, Cusí ha destacat que davant el 42% dels negocis que tancaran, l'enquesta mostra que un 58% dels negocis de restauració continuarà actiu. En concret, un 37% continuarà obert, però ho farà sota mínims, un 11% creu que podrà obrir a mig gas, mentre que només un 9% creu que no tindrà un hivern com qualsevol altre. En aquest darrer cas, Cusí ha especificat que "es tracta d'un segment de mercat mig i mig alt, i que la seva clientela no és tan sensible a una situació de crisi".

La presidenta de PIMEM Restauració ha insistit en la importància que hi hagi una mesa de diàleg amb el sector, perquè si "l'Administració treballa de manera unilateral, res del que faci arribarà de manera eficient a cap sector productiu". Per això, ha lamentat que el sector sent que "l'han deixat de banda" i ha posat d'exemple el cas d'Holanda, on el govern promou "que les trobades familiars es facin als restaurants perquè és més segur".

stats