Societat 13/09/2023

Rescatades 70 persones de quatre pasteres a les Balears

Una de les embarcacions ha estat localitzada a Cabrera i l'altra a Formentera

ARA Balears
1 min
Pastera a Cabrera

PalmaLa Guàrdia Civil ha interceptat aquest dimecres quatre pasteres a les costes de les Illes Balears. Ha detingut les 70 persones que anaven a bord, les quals es troben aparentment en bon estat de salut.

La primera embarcació ha estat identificada i s'han detingut tots els migrants que hi navegaven a les 9 h a Formentera. Les 13 persones que hi viatjaven havien aconseguit arribar ja a terra i la Guàrdia Civil i la Policia Local les han detingudes quan intentaven entrar a l'illa.

Pel que fa a la segona pastera interceptada aquest dimecres a l'Arxipèlag, ha estat localitzada a l'oest de l'illa de Cabrera prop de les 10 h. A bord hi havia 20 migrants i, amb la col·laboració de Salvament Marítim i el Servei Marítim Provincial, la Guàrdia Civil els ha traslladats a Palma.

La tercera embarcació ha estat localitzada també a l'illa de Cabrera, en aquest cas a la zona sud. Hi viatjaven 16 persones i la Guàrdia Civil ha disposat de la col·laboració de Salvament Marítim i del Servei Marítim Provincial per rescatar-les i traslladar-les a Palma.

La quarta pastera ha aparegut igualment a la zona sud de Cabrera, amb 21 persones a bord.

stats