Nadal
Societat 05/01/2023

Els Reis Mags desfilen per Palma en una cavalcada amb rècord d'espectadors i sense restriccions

En total hi han assistit al voltant de 150.000 persones, fet que la converteix en la més nombrosa

ARA Balears
2 min
Els Reis Mags al Casal Solleric

PalmaEls Reis Mags han desfilat aquest dijous per Palma en una cavalcada en la qual s'ha batut un rècord d'espectadors, al voltant de 150.000, fet que la converteix en la més nombrosa, segons ha informat l'Ajuntament de Palma i ha recollit Europa Press. L'arribada de Ses Majestats també ha destacat per la tornada a la normalitat, sense mascaretes, amb música en directe i el llançament de caramels, aproximadament 2.000 quilograms.

Pel que fa a la cavalcada, devers les 18 h els Reis d'Orient han arribat al moll Vell, acompanyats dels patges reials. De fet, en aquest punt la cavalcada ha hagut d'estar més temps al moll a causa de la gran quantitat de gent que hi havia i que els Reis han saludat.

Una vegada han pujat a les carrosses, la cavalcada ha seguit el mateix recorregut que l'any passat. D'aquesta manera, ha passat per Antoni Maura, el passeig del Born, la plaça Joan Carles I, el carrer Unió, la Rambla, el carrer Baró de Pinopar, l'avinguda d'Alemanya i l'avinguda de Roma. Els Reis han tornant pel carrer del Bisbe Campins, Rubén Darío, el passeig de Mallorca, Jaume III i han arribat al Born una altra vegada, fins al Casal Solleric, des d'on han saludat els milers d'assistents.

Al voltant de 350 persones han participat en la cavalcada d'enguany, amb ballarins, cantants, actors, acròbates, pallassos i patinadors. També hi ha hagut música en directe, xaranga musical i batucada. A més, un total de 13 carrosses, una xifra que s'ha ampliat enguany, han desfilat pels carrers de Ciutat, algunes de les quals han estat dissenyades per alumnes de segon i tercer de Primària del CEIP Antònia Maria Salvà, Miquel Porcel i Alexandre Rosselló.

En aquest sentit, un total de set carrosses de set metres de llarg i sis de cinc metres han protagonitzat el recorregut, així com dos trenets, tres carretons de regals i un de cartes. D'altra banda, com és habitual, hi ha pres part la Policia Muntada, la Banda Municipal de Música, capgrossos, gegants i xeremies.

stats