Societat 04/01/2019

Els Reis antiautopista porten asfalt, fum i oli de cotxes al Consell de Mallorca

La Plataforma escenifica una nova protesta a les portes de la institució insular

Maria Llull
2 min
Imatge de la protesta que la Plataforma Antiautopista ha duit a vui a terme al Consell de Mallorca.

PalmaEls Reis han començat aquest divendres a entregar alguns regals a Mallorca, i la seu del Consell de Mallorca ha estat un dels primers indrets que han visitat. Asfalt per al president Miquel Ensenyat; fum per a la consellera de Territori, Mercedes Garrido, i oli de cotxe per al vicepresident, Jesús Jurado, són els presents que han volgut deixar a la institució insular en nom de la Plataforma Antiautopista. Els regals incloïen tres sobres amb una versió satírica de 'La Balanguera'.

"Hem volgut dur una capsa d'asfalt, que és el que posaran amb l'autopista. L'oli simbolitza l'ús excessiu del cotxe que permetrà aquesta infraestructura. I el CO2 representa l'aportació a l'increment del canvi climàtic", ha explicat una de les portaveus de la Plataforma, Margalida Rosselló. "Volem que Ensenyat, Jurado i Garrido reflexionin aquests darrers dies de festes perquè, si volen, poden aturar aquesta infraestructura, la qual tindrà un impacte molt gran sobre el territori", ha afegit. A més, Rosselló ha criticat que el Consell "aposta pel mateix model de mobilitat de fa 30 anys" i ha fet referència al "Pla director sectorial de carreteres" que el Partit Popular enllestí l'any 1998.

La portaveu ha insistit en les conseqüències negatives d'aquesta nova autopista a Mallorca. "Augmentarà el trànsit i també la pressió urbanística i turística a la zona de Llevant", ha dit. Per això, Rosselló ha apel·lat "al seny i la intel·ligència" dels polítics, perquè entenguin que "no podem continuar destruint territori".

No permeten l'entrada dels periodistes

Malgrat que els Reis antiautopista han dipositat els seus regals al Consell, els periodistes no han pogut entrar a l'oficina pública del registre per donar testimoni del lliurament. Les vigilants encarregades de la seguretat no els han permès l'entrada al·legant que "no tenien permís" per fer fotos allà.

stats