Colcada
Societat 06/01/2023

El rei Baltasar de Sineu es nega a entrar a l'església per ser musulmà

La comitiva reial quedà davant el portal de la parròquia, no hi hagué parlament de ses majestats i els nins no s'hi feren fotos damunt l'altar

2 min
Els reis hagueren de quedar a defora de l'església i no entraren a adorar el bon Jesús.

PalmaEl rei Baltasar de Sineu es negà ahir vespre a entrar dins la parròquia del poble argumentant que la seva fe musulmana li ho impedeix. Un cop acabada la colcada reial, i quan ses majestats es dirigien a dins l'església per adorar la imatge del nin Jesús, la negativa del rei Baltasar va fer que la comitiva quedàs defora. Els esforços del regidor de Cultura, Pedro Álvarez, per intentar convèncer el rei Baltasar no varen fer que sa majestat canviàs de parer. Finalment, es va optar perquè Melcior, Gaspar i Baltasar quedassin tots tres junts davant el portal major de la parròquia, i que la comitiva no se separàs. Aquest canvi inesperat de plans dels Reis, que havien arribat a Sineu amb carrosses, impedí els parlaments tradicionals de benvinguda als nins. A diferència d'altres anys, els joves s'hagueren de retratar amb ses majestats a l'exterior de l'església.

"La colcada va ser un èxit i tot va quedar molt lluït, però quan els Reis baixaren de les carrosses per entrar dins l'església, el rei Baltasar es va acostar a mi i em va fer saber que era musulmà, i que per aquest motiu quedaria defora. Hi vaig insistir, però no hi va haver res a fer. Davant aquesta negativa, en qüestió de segons vaig decidir una alternativa. Tot d'una vaig parlar amb el rector, Toni Velasco, i li vaig demanar si, per favor, podia sortir fora a rebre les ofrenes de ses majestats. I així ho vàrem fer. Els tres reis quedaren damunt el portal major i tots el nins que ho desitjaren s'hi pogueren retratar. Just els col·laboradors de la colcada es temeren del canvi inesperat de guió", explica Pedro Álvarez.

La colcada reial arribant a la plaça del Mercat.

Tot i que aquest era el tercer any que el rei Baltasar de Sineu repetia en el seu paper, les dues vegades anteriors aquest imprevist no s'havia esdevingut. "A causa de la covid, l'any 2021 no hi va haver colcada, i l'any passat la comitiva reial no va entrar dins l'església. Per tant, l'impediment d'enguany no es va esdevenir", comenta el regidor de Cultura. "Tradicionalment, són el rector i el mateix regidor de Cultura els qui transmeten les paraules de ses majestats, perquè a causa del cansament del llarg viatge tenen dificultats per expressar-se. Enguany, estant damunt el portal, els parlaments no es varen poder fer, però la il·lusió dels al·lots en veure'ls va ser la mateixa. Aquesta va ser l'anècdota d'una nit que va ser màgica i allò important és que la il·lusió dels infants i dels majors va ser com sempre", comenta el regidor.

stats