Societat 08/09/2021

El regidor de Mobilitat de Palma, "sorprès" perquè 11 entitats demanin la seva dimissió

Francesc Dalmau ha dit en una roda de premsa que és "dialogant" i que els canvis en matèria de mobilitat sempre generen "reticències"

1 min
Francesc Dalmau, el regidor de Mobilitat Sostenible de Palma

Palma"He de mostrar la meva sorpresa, perquè som dialogant". Així ha reaccionat el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Francesc Dalmau, a la petició d'11 associacions de veïns i comerciants que dimarts varen demanar la seva dimissió per "no escoltar, dialogar o tenir voluntat d'arribar a un consens" amb projectes com el de Palma Camina o la conversió en zona per a vianants de Nuredduna.

L'edil ha reiterat que està obert a dialogar i negociar perquè les mesures que duu a terme la seva àrea s'entenguin bé. També ha recordat que el projectes que fan són compromisos de govern que ara s'executen. Dalmau ha assegurat que reben pressions per part d'entitats que reclamen transformar encara més el model de mobilitat de Ciutat, però el regidor ha comentat que "cercam l'equilibri".

"Quan tocam la mobilitat sempre hi ha reticències, però hem de tenir clara la necessitat d'actuar contra el canvi climàtic des de l'àmbit local", ha afirmat Dalmau, afegint que "no ens podem recordar de l'emergència climàtica quan tenim una onada de calor". "M'agradaria que algunes entitats que expressen inquietuds no mirin només per l'ara, i mirin pel demà", ha afegit.

Les 11 associacions de veïns i comerciants de Palma varen enviar un escrit al batle de la ciutat, José Hila, on deien que l'actual regidor de Mobilitat és el més "incompetent" que hi ha hagut. "No s'interessa pel futur dels barris, només pels projectes que tenen i que volen fer", va afirmar el president d'Afedeco, Toni Gayà, durant la roda de premsa on criticaren la gestió de Dalmau.

stats