Senderisme
Societat 23/01/2023

El refugi del Galatzó es podrà reservar a partir d'aquesta setmana

Per a senderistes, disposa de 50 places repartides en 12 habitacions

ARA Balears
1 min
El nou refugi de Galatzó

PalmaEl Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca obrirà el pròxim 25 de gener les reserves per poder pernoctar en el refugi nou de Galatzó. Segons ha informat la institució insular aquest dilluns, el refugi per a senderistes disposa de 50 places repartides en 12 habitacions, i és el resultat del projecte de reforma de l'antic edifici de ses Porqueres del Galatzó per adequar-lo com a refugi de muntanya. A més, té una superfície útil construïda de 1.110,98 metres quadrats, la qual cosa li converteix en el refugi per a senderistes més gran de les Illes.

Els serveis, preus i horaris del refugi són els mateixos que els de la resta que gestiona el Consell, amb 14 euros l'opció de dormitori col·lectiu (amb servei de dutxa) i 9 euros la de dormitori col·lectiu fins a 16 anys. A més de les habitacions, banys i dutxes, les instal·lacions noves disposen de cuina i menjador, un habitatge per als guardes i una sala multifuncional per fer activitats culturals i educatives. La consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha confiat a tenir a partir de febrer els primers senderistes pernoctant en el refugi.

Per part seva, la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, ha convidat totes les persones interessades "a reservar per dormir en el refugi i començar la Ruta de Pedra en Sec en la variant que parteix del Capdellà, concretament l'etapa de Galatzó fins al refugi de sa Coma d'en Vidal". Al refugi també s'hi pot arribar en transport públic, amb la línia de bus 107 Palma-Capdellà, i després caminant 44 minuts per un camí senyalitzat, que permet conèixer millor la finca de Galatzó i els seus valors culturals, històrics i naturals.

stats