Societat 16/10/2020

Es Refugi disposa d'aigua mineralitzada per als seus usuaris per primera vegada en 30 anys

L'associació 4 illes ha fet una donació que en garanteix l'abastiment durant tot l'any

Ara Balears
1 min
El president de l'associació Es Refugi, Fernando Villalobos; el Vicepresident de l'associació 4 Illes, Albert Xamena; la presidenta de l'associació 4 Illes, Margarita Ferrà, i el gerent d'Es Refugi, Toni Cañellas.

PalmaL'associació 4 illes i IC Serveis, una empresa sense ànim de lucre que es dedica a l'ocupació, s'encarregaran de la despesa d'aigua mineralitzada per abastir els usuaris d'Es Refugi durant un any, segons han informat les entitats aquest divendres en un comunicat. Es Refugi és una associació amb seu a Palma que atén persones en situació o risc d'exclusió social. Reben donacions d'aliments en forma de donacions, però només poden oferir aigua de l'aixeta a les persones que atenen i ara, per primera vegada en trenta anys, rebran aigua mineralitzada.

"Només podíem oferir aigua de l'aixeta. Vivim de donacions. Hipermercats i escoles ens envien diàriament aliments per als nostres usuaris", ha assenyalat el gerent d'Es Refugi, Toni Cañellas. "També rebem ajudes en forma d'aliments de la Unió Europea tres vegades cada any, però ningú ens dona aigua", ha afegit Cañellas.

La despesa d'aigua per un any suposa per als 40 usuaris del centre uns 3.000 euros, doblers que l'associació no té, afirmen. Per això, quan 4 Illes i IC Serveis els varen oferir ajuda, el primer en què varen pensar va ser en aquest producte bàsic. "No és l'aliment, ni la roba, ni tan sols els medicaments: la gent sense sostre demana aigua potable per viure", ha assenyalat la presidenta de 4 Illes, Margarita Ferrà.

stats