Societat 08/02/2024

Redeia cerca alumnes de 3r i 4t d'ESO de les Balears per "incentivar-les" a estudiar carreres de ciències i tecnologia

Lluiten per posar fi a la bretxa de gènere en aquests àmbits acadèmics i laborals

ARA Balears
2 min
Un científic amb seu kit de proves de coronavirus al laboratori.

PalmaRedeia ha anunciat aquest dijous que es farà la tercera edició del concurs RedeSTEAM, que té com a objectiu principal impulsar i incentivar alumnes dones de les Illes Balears a estudiar carreres o formacions professionals relacionades amb el món científic i el tecnològic. Segons han detallat a través d'una nota de premsa, aquest concurs va dirigit a estudiants de 3r i 4t d'ESO de les Illes Balears i pretén convertir-se en una eina que trenqui la bretxa de gènere en aquests àmbits acadèmics i laborals.

Des de Redeia han destacat que la presència de les dones en aquests sectors és "mínima" i actualment a Europa només suposen el 25% del total. Davant aquest fet, amb el concurs dirigit a les joves de l'Arxipèlag, pretenen conscienciar-les que les ciències i la tecnologia són "una gran opció" i ajudar així a revertir la situació i convertir el sector científic i tecnològic en un món amb menys bretxa de gènere.

En aquest sentit, des de Redeia han remarcat que "la igualtat en l'àmbit de les ciències i les tecnologies no només respon a un dret humà, sinó que és un motor de competitivitat".

Així, totes les alumnes interessades a participar en el concurs RedeSTEAM hauran de presentar projectes tecnològics i científics que suposin una contribució per aconseguir un món més sostenible. Aquests es podran englobar en tres categories: Repte Elèctric; Repte de Telecomunicacions i Repte ODS.

El projecte guanyador de cada categoria serà premiat amb materials de laboratori i aules de telemàtica STEAM valorades en 3.000 euros. Des de l'organització han informat que la inscripció està oberta fins al pròxim 30 d'abril i es pot fer a través de la seva pàgina web.

stats