Reciclatge
Societat 28/12/2022

Recullen 116 tones de material d'hotels i aconsegueixen reutilitzar-ne el 97%

Deixalles assegura que la recollida d'aquests materials ha suposat un estalvi d'emissions de 692 tones de CO₂

ARA Balears
2 min
Material recollit per a reciclar

PalmaLa Fundació Deixalles ha recollit 116 tones de material d'hotels dels quals el 97% s'ha aconseguit reutilitzar. La iniciativa, anomenada 'Fem que circuli', s'ha dut a terme amb la col·laboració de 130 establiments i 33 convenis.

Segons han explicat, es tracta d'un estudi i pla pilot per al foment de l'economia circular a través de la reutilització de residus. Amb aquest projecte, Deixalles recull gratuïtament els materials, sempre que es puguin reutilitzar, i facilita certificats amb dades de recollida i gestió.

Segons Deixalles, la recollida d'aquests materials ha suposat un estalvi d'emissions de 692 tones de CO₂. Pel que fa al caire social del projecte, ha suposat la inserció laboral de 14 persones en situació de vulnerabilitat. A més, s'han fet jornades de sensibilització sobre els objectius de desenvolupament sostenible i també es va dur a terme un concurs de reciclatge a Mallorca i Eivissa.

La iniciativa ha estat possible amb una subvenció del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. Igualment, la Fundació col·labora amb el Servei d'Ocupació de Balears (SOIB) amb els programes mixtos d'Ocupació i Formació SOIB Jove 'Dona-li sa volta', a Palma amb la participació de deu joves desocupats, i a Manacor amb vuit joves.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest dimecres les instal·lacions del projecte a Palma, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme, i Treball, Iago Negueruela. Armengol ha felicitat Deixalles per aquest projecte, que és "un dels millors exemples" de l'aplicació de la Llei de turisme, que obliga els hotels a dissenyar un pla de circularitat.

Per la seva banda, Deixalles també han destacat la "sinergia" amb les noves legislacions i han cridat a "establir noves aliances entre diferents sectors", i al mateix temps, promoure la diversificació econòmica. La directora de la Fundació, Xesca Martí, ha celebrat el bon acolliment del projecte per part del sector hoteler i ha confiat que es pugui donar continuïtat a la iniciativa. Fins ara hi havia hagut "donacions puntuals" de materials per part d'hotels, "però no amb el volum que s'ha donat" en el projecte.

stats