Societat 01/06/2021

La Fundació Deixalles recollirà els residus voluminosos del Raiguer a partir d'aquest dimarts

L'objectiu és donar un segon ús a residus que fins ara anaven directes a reciclatge o s'eliminaven

ARA Balears
1 min
Emaya va recollir 7.741 tones de residus voluminosos l'any 2019.

PalmaLa Fundació Deixalles recollira els residus voluminosos porta a porta dels municipis que formen part de la Mancomunitat del Raiguer (Alaró, Binissalem, Búger, Campanet, Consell, Lloseta, Mancor de la Vall, Santa Maria del Camí i Selva). La gestió d'aquest servei es posa en marxa a partir d'aquest dimarts i el seu objectiu és donar un segon ús a molts de residus que fins ara anaven directes a reciclatge i eliminació, informa la Mancomunitat el Raiguer en una nota.

El canvi en la licitació del servei es produeix després que Deixalles s'hagi emportat el lot corresponent de la licitació de recollida reservat a empreses d'inserció. El servei consisteix en la retirada porta a porta dels residus voluminosos, els elèctrics i electrònics, previ registre i la retirada al parc verd dels residus que es trobin en bon estat i es puguin reutilitzar o prepara per a la seva reutilització.

La Fundació Deixalles serà l'encarregada de reparar els aparells elèctrics i electrònics que ja no funcionin bé o que ja no se'ls hi doni ús, per donar-los una altra vida. D'aquesta manera, la Mancomunitat del Raiguer fa una passa més cap a la sostenibilitat dels municipis, d'acord amb les normatives vigents i els objectius ambientals.

stats