Societat 18/08/2014

Una mare recull firmes perquè el violador de la seva filla de 13 anys no eludeixi la presó

El condemnat, oncle de la nena, ha sol·licitat la suspensió de la pena de cinc anys adduint l'atenuant d'alcoholisme

Europa Press
2 min

TarragonaLa mare d'una menor de 13 anys ha iniciat una campanya de recollida de firmes a través d'internet per demanar que el violador de la seva filla condemnat a cinc anys de presó en sentència ferma ingressi a la presó, després que hagi sol·licitat la suspensió de la pena adduint l'atenuant d'alcoholisme.

L'Audiència de Tarragona va condemnar el 18 de juny del 2014 l'abusador, oncle de la nena, a cinc anys de presó i la prohibició d'acostar-se a la nena durant 10 anys per un delicte d'abusos sexuals continuats, després que les parts arribessin a una conformitat i no se celebrés el judici, segons la sentència recollida per Europa Press.

La mare, Lorena Alzuria, ha explicat a Europa Press que va optar per acceptar el pacte de conformitat que li va exposar la Fiscalia per estalviar-li a la seva filla haver de declarar "i tornar a reviure el dolor", pensant que el condemnat es passaria com a mínim a quatre anys de presó malgrat que inicialment s'exposava a una condemna de més de 10 anys.

En el pacte, segons la dona, es reconeixien els danys fets a la menor, s'assegurava que compliria com a mínim tres quartes parts de la condemna, 10 anys d'allunyament, una indemnització de 10.000 euros; aquest pacte, a més, era "ferm i irrevocable".

Tot i això, el condemnat ha sol·licitat la suspensió de la condemna a partir de l'article 87.1 en relació amb l'article 20.2 del Codi Penal, al·legant l'atenuant d'alcoholisme, que no té antecedents penals i que es troba plenament integrat a la societat.

Davant d'aquesta possibilitat, que haurà de dirimir l'Audiència de Tarragona, la mare de la víctima ha presentat diversos escrits contraris a la mesura en els quals assegura que l'abusador fa anys que ja està rehabilitat de l'alcoholisme i que aquest eximent ja es va tenir en compte en la rebaixa de la condemna.

A més, argumenta que "no seria de justícia ni comprensible per a la societat que davant d'un delicte continuat d'abusos sexuals d'un oncle sobre la seva neboda, amb penetració vaginal, reconegut pel mateix condemnat, i penat en abstracte amb pena superior a 10 anys de presó, tingués com a únic càstig real i apreciable una ordre d'allunyament".

La mare ha lamentat en declaracions a Europa Press que si l'abusador queda lliure "és una vergonya, ha destrossat la vida d'una nena i de la seva família". Per aquesta raó, han iniciat una campanya a través del web Change.org per recollir firmes que es lliuraran el setembre a l'Audiència, i que ja ha recollit més d'un miler d'adhesions.

stats