Energia
Societat 13/04/2023

Rècord històric d'energies renovables a les Illes Balears

L'objectiu és continuar millorant l'eficiència i reduir el consum

ARA Balears
2 min
Les 12 plaques solars instal·lades a la Dragonera.

PalmaLes Illes Balears han batut aquest mes d'abril el rècord històric de generació d'energia renovable amb 1.777 MWh el dia 11 d'aquest mes. Amb aquesta xifra s'ha superat l'anterior rècord, de 1.773 MWh el juliol de 2022 i supera, també els màxims de primavera i tardor de 1.709 MWh, que es va produir el 29 de març d'aquest mateix any i que superà el del 2 d'octubre del 2022, quan es varen generar 1.571 MWh.

El Govern ha celebrat aquesta fita que referma la seva aposta per la generació d'energia sostenible per al medi ambient. En aquest sentit, el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha destacat la importància de tenir una empresa pública d'energia com és l'Institut Balear de l'Energia i ha remarcat que això fa possible continuar millorant i creixent en l'àmbit de la generació d'energia a través de fonts renovables.

Màxima generació renovable a les Illes Balears

"Les xifres que mostren el rècord de generació renovable a les Balears no fan més que demostrar la importància que té fer passes per ser sobirans energèticament. Hem de continuar amb l'impuls de les renovables a les Illes", ha destacat Yllanes. Per la seva banda, el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha destacat que "tot i que el camí és el correcte, encara queda molt per fer". A més, Malagrava ha remarcat que l'objectiu del Govern de les Illes Balears és aconseguir convertir l'Arxipèlag en un territori no només més eficient sinó que redueixi el consum. "Ara ve una època en què les temperatures augmentaran, i tot i que tindrem més hores de sol per poder generar més energia és essencial ser més eficients en el seu ús i, per tant, reduir-ne el consum", ha apuntat.

stats