Societat 02/11/2018

La reconstrucció del túnel d'Estellencs suposarà quatre mesos de restriccions del trànsit

Les obres es realitzaran en el punt quilomètric 102,3 de la carretera que uneix Estellencs i Andratx

Ara Balears
1 min
Imatge del fals túnel afectaT pels desprendiments.

PalmaLa reconstrucció del fals túnel d’Estellencs començarà el pròxim dilluns i provocarà restriccions en el trànsit durant quatre mesos, ja que es preveu la seva finalització el 22 de febrer. Les obres es realitzaran en el punt quilomètric 102,3 de la carretera que uneix Estallencs i Andratx, segons expliquen fonts del Consell Insular de Mallorca

L’obra, amb un cost de 153.185,50 euros, permetrà reconstruir aquesta infraestructura després dels despreniments de roques del passat 26 de gener de 2017 a conseqüència de les pluges, nevades i ventades que varen tenir lloc entre el 15 i el 23 de gener del 2017, i que hi varen provocar danys estructurals importants.

La incidència més important la va produir una roca massissa d’unes vint-i-cinc tones que es va desprendre des de més de cent metres d’altura i va impactar directament sobre el fals túnel i va causar danys seriosos a part de l’estructura. Concretament, la roca es va incrustar a l'estructura del túnel, a la boca del costat d’Andratx. L’energia de l’impacte va afectar lleugerament el mur lateral de la part de la muntanya. El fals túnel de pedres negres està format per una estructura contínua de formigó armat de quaranta-vuit metres de longitud.

Responsables i personal tècnic del Departament de Territori i Infraestructures del Consell es varen desplaçar dimecres passat a Estellencs per explicar el projecte als veïnats, així com les afectacions viàries que es produiran els pròxims mesos.

stats