Societat 10/12/2019

Reclamen al Ministeri de Cultura que protegeixi el monument de la Feixina

L'Associació de Veïnats i Amics de Santa Catalina i Societat Civil Balear denuncien "el risc d'espoli que pateix actualment el monument per part de l'Ajuntament de Palma"

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de la Feixina. / ISAAC BUJ

PalmaL'Associació de Veïnats i Amics de Santa Catalina i Societat Civil Balear han registrat a la Delegació del govern un requeriment davant el Ministeri de Cultura per demanar que protegeixi el monument de la Feixina. La presidenta de l'entitat veïnal, Jacinta Galindo, i el de la plataforma, Tomeu Berga, varen registrar la denúncia i requeriment per a Cultura "perquè exerceixi d'una vegada la seva competència exclusiva per protegir i evitar el risc d'espoli que té actualment el monument de la Feixina per part de l'Ajuntament de Palma", han informat en un comunicat conjunt.

Els representants de totes dues associacions han justificat el requeriment amb el fet que el Ministeri de Cultura estava al corrent de l'estat de tramitació de l'expedient de catalogació del monument per part del Consell de Mallorca, "i no ha fet absolutament res respecte d'aquest tema".

Galindo i Berga han explicat que, en cas de no ser atès aquest requeriment, les citades associacions duran el Ministeri de Cultura davant els tribunals de Justícia perquè siguin aquests els que l'obliguin a exercir la seva tasca, i "emeti una ordre ministerial contra l'espoliació del monument per protegir-lo definitivament".

D'aquesta manera, consideren que "el risc d'espoli és evident" perquè l'Ajuntament de Palma manté en vigor un acord per demolir el monument, i reivindiquen que el Ministeri "hi reaccioni imperativament".

stats