Societat 07/02/2019

Rebaixen de 2 anys a 15 mesos la pena per als policies que assetjaren Sonia Vivas

El Tribunal Superior de Justícia modifica la sentència de delicte per coaccions

S. Vidal
1 min
L'Audiència manté l'ordre d'allunyament del Policia Local Puigrós cap a Sonia Vivas

PalmaLa Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha rebaixat la pena de 2 anys de presó a 15 mesos per als dos policies locals de Palma que assetjaren Sonia Vivas, la seva companya d'unitat, pel fet de ser lesbiana. Vivas actualment és la candidata número 2 de Podem a l'Ajuntament de Palma.

El tribunal ha estimat una part dels recursos presentats per Rafael Puigrós i Alberto Juan contra la sentència de la secció segona, que els va condemnar per un delicte de coaccions a una pena de 2 anys de presó i inhabilitació especial per exercir de policia local. D'altra banda, també va condemnar Puigrós com a autor d'una denúncia falsa i delicte de fals testimoni en causa penal a la pena de 2 anys i 2 mesos de presó i inhabilitació especial durant el temps de condemna, a més d'una multa de 12 euros diaris durant deu mesos. Aquesta segona condemna no ha estat modificada.

El judici de Sonia Vivas es va dur a terme el mes de juny de l'any passat. La policia local denuncià l'any 2016 la situació de corrupció dins el cos policial en una entrevista radiofònica i des de llavors, segons explicà, els seus companys d'unitat l'assetjaren contínuament amb vexacions i la connivència del seu cap que, finalment, quedà absolt.

stats