Societat 12/07/2021

Raffaella Carrà va donar, poc abans de morir, una casa a una oenagé que s'ocupa de persones discapacitades

Es tracta d'un immoble de 160 metres quadrats ubicat a Porto Santo Stefano que feia servir com a gimnàs

1 min
Raffaella Carrà fent la donació d'una casa a Porto Santo Stefano

BarcelonaL'artista italiana Raffaella Carrà va donar un immoble a la localitat toscana de Porto Santo Stefano, que feia servir com a gimnàs, a una associació de voluntaris poc abans de morir, el 5 de juliol, als 78 anys. És una casa de 160 metres quadrats "de gran valor" que la diva va donar "fa poques setmanes" a la Confraternitat de Misericòrdia de Porto Santo Stefano, a la península d'Argentario, la seva segona casa i on reposaran les seves cendres, segons informen els mitjans. Carrà volia que aquest lloc, en el qual s'entrenava, fos destinat a les obres benèfiques de l'organització, que s'ocupa de l'assistència social i mèdica i de la cura de discapacitats.

El seu responsable, Roberto Cerulli, va confirmar a les xarxes socials la donació i va publicar una imatge de l'artista el dia de la signatura davant notari a Roma, amb una gavardina i la cara completament coberta amb una mascareta i unes ulleres de sol molt fosques. Cerulli va recordar les altres ocasions en què l'artista havia realitzat obres de caritat, com quan després del naufragi del creuer Costa Concordia el 2012, davant les costes d'Argentario, va ajudar al familiar d'un desaparegut en el desastre.

També en el terratrèmol de L'Aquila del 2009, que es va saldar amb 294 morts, Carrà va donar a la Confraternitat material escolar per als nens que s'havien quedat sense escoles. L'any passat, amb l'esclat de la pandèmia i la conseqüent crisi sanitària, l'artista va saber que la Confraternitat recaptava fons per comprar un respirador per a l'Hospital de Grosseto i ella es va fer càrrec de la factura, que va ser de més de 18.000 euros. Gràcies al seu gest, explica Carulli, la recollida de fons va fer possible la compra de dos respiradors.

stats