Societat 15/12/2019

Quatre sindicats de la Policia Nacional es personaran com a acusació particular contra l'autor d''On és l'Estel·la?'

L'il·lustrador denunciat, Toni Galmés, i el director de l'editorial Comanegra parlaran aquesta setmana a Barcelona sobre els límits de la llibertat d'expressió

Ara Balears
2 min
Representants del còmic 'On és l'Estel·la?'

PalmaQuatre sindicats de la Policia Nacional es personaran com a acusació particular en el procés judicial i ratificaran aquest dilluns la denúncia que varen interposar al juny contra Toni Galmés, autor del còmic On ès l'Estel·la? perquè consideren que el seu contingut "envileix l'honorable professió de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat". El director de l'editorial Comanegra, Joan Sala, i l'il·lustrador denunciat, Toni Galmés, parlaran aquesta setmana a Barcelona sobre els límits de la llibertat d'expressió.

L'editorial Comanegra ha anunciat al seu perfil de Twitter que parlarà sobre aquest tema el 19 de desembre a Barcelona a l'espai Vilaweb.

A finals de setembre, Comanegra va ser citada a comparèixer en un acte de conciliació amb el sindicat policial balear Jupsol al Jutjat de Primera Instància de Palma. L'editorial va assenyalar que no acceptava les peticions del sindicat policial de retirar el còmic i demanar disculpes. "A l'editorial preteníem fer un llibre que fos divertit en uns moments de moltes dificultats per a Catalunya. Un llibre que ens ajudàs a tots a riure una mica", va expressar Sala, i també va afegir que "no teníem la intenció de molestar els policies que el puguin llegir".

Segons ha informat en un comunicat Efe aquest diumenge, representants de la Confederació Espanyola de Policia (CEP) acudiran al Jutjat d'Instrucció 12 de Palma per confirmar la denúncia al costat de membres del Sindicat Unificat de Policia (SUP), la Unió Federal de Policia (UFP) i el Sindicat Professional de Policia (SPP).

Les organitzacions sindicals retreuen que, "sota la màscara d'un pretès humor", el còmic representa "una clara apologia del colpisme separatista catalanista" i lamenten que disposi d'una subvenció de l'Institut d'Estudis Baleàrics. Critiquen que s'hagi subvencionat amb fons públics "una cosa que en absolut promou la consecució d'un fi públic o una activitat d'interès social".

stats