Explotació sexual
Societat 18/09/2023

Quasi 700 illencs estan en risc d'explotació sexual, segons l'entitat Nueva Vida

Han engegat una campanya per apel·lar a la consciència del consumidor de prostitució i elevar el compromís social enfront d'aquesta "xacra"

ARA Balears
1 min
Prostitució de menors: una realitat silenciada a les Balears

L'entitat Nueva Vida assegura que 692 residents a les Illes Balears es troben en situació de risc d'explotació sexual. Per tal de lluitar contra aquesta situació, i aprofitant que el pròxim 23 de setembre és el Dia Internacional contra l'explotació sexual i el tràfic de persones, des de Nueva Vida han posat en marxa la campanya 'Quan compres, saps el que pagues?', amb l'objectiu d'apel·lar a la consciència del consumidor de prostitució i elevar el compromís social enfront d'aquesta "xacra".

Els promotors d'aquest projecte han sol·licitat la col·laboració dels 67 municipis de les Illes Balears per donar veu a aquesta situació i treballar de manera conjunta per evitar que existeixi tanta gent a l'Arxipèlag en risc d'explotació sexual. Així, han demanat als municipis que posin cartells de la campanya als seus espais públics.

La campanya es durà a terme durant tota aquesta setmana i també es farà a altres territoris d'arreu de l'Estat. A més, també han convocat una concentració ciutadana en la plaça Marquès del Palmer, a les 19 hores, on es procedirà a la lectura d'un manifest i a la representació d'una obra de teatre.

stats