Societat 19/07/2021

Quasi un 30% dels turistes internacionals que rep Espanya ve a les Balears

Son Sant Joan fou l'aeroport de l'Estat que rebé més viatgers el mes de juny

ARA Balears
2 min
Turistes a l'Aeroport de Palma

PalmaLes Illes Balears varen rebre un 28,4% dels turistes internacionals que visitaren l'Estat durant el mes de juny. Segons les dades de Turespaña, a l'Arxipèlag arribaren 664.013 viatgers dels 2,3 milions que arribaren a Espanya el mes passat. D'aquesta manera, les Balears s'han convertit en la comunitat autònoma que lidera la reactivació del turisme internacional a l'Estat. Tot i l'augment de viatgers registrat el mes de juny a Espanya, que fou del 65%, la xifra està encara molt per sota de les dades recollides abans de l'inici de la pandèmia. En comparació amb el mateix mes del 2019, segons Turespaña, s'ha registrat un descens superior al 75%.

Les Balears foren la destinació per excel·lència dels turistes britànics (després que es flexibilitzassin les restriccions), alemanys, italians i neerlandesos. Un element clau per a la recuperació del sector turístic illenc i estatal fou la reobertura del mercat britànic. Pel que fa a aquest mercat turístic, durant el mes de juny la xifra de viatgers del Regne Unit que arribaren a l'Estat augmentà un 232% en comparació amb les dades recollides el mes de maig.

Tot i l'increment de turistes britànics que arribaren a Espanya i a les Balears el juny, el mercat alemany continua sent el principal emissor turístic de l'Estat. Segons les dades de Turespaña, durant el mes de juny visitaren Espanya un total de 579.059 viatgers alemanys, un 24,8% del total de turistes internacionals que rebé l'Estat el mes passat. Els altres mercats turístics destacats foren el francès, l'italià i el neerlandès.

Palma ha estat també la ciutat que ha rebut més turistes internacionals. Un 21,7% d'aquests viatgers que han visitat l'Estat han arribat a l'aeroport de Son Sant Joan. Així, amb 508.122 viatgers, l'aeroport de Palma ha registrat el major trànsit de passatgers internacionals de l'Estat, per davantd els aeroports de Madrid, Barcelona i Màlaga.

Les Balears entren a la zona ambre del semàfor covid del Regne Unit a partir d'avui

Aquest dilluns les Balears tornen a estar a la zona ambre del semàfor covid del Regne Unit i tots els turistes britànics que visitin l'Arxipèlag i no estiguin immunitzats contra el coronavirus i tinguin més de 18 anys hauran de fer quarantena quan tornin al seu país.

stats