Economia 02/07/2021

Augmenta un 48% l'arribada de turistes internacionals a les Balears

La despesa dels viatgers a l'Arxipèlag supera els 600 milions d'euros

ARA Balears
1 min
L'aeroport de Palma.

PalmaLa reactivació del turisme internacional a les Illes Balears ja és una realitat. Durant els cinc primers mesos de l'any l'arribada de turistes internacionals a l'Arxipèlag ha augmentat un 48% en comparació amb les xifres recollides el mateix període de l'any passat. Segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) de gener a maig van arribar als aeroports de les Illes un total de 599.531 viatgers de fora de l'Estat.

El maig ha estat el mes amb un major nombre d'arribada de turistes. De fet, més del 50% dels viatgers internacionals que han visitat l'Arxipèlag des de l'inici de l'any ho han fet en aquest mes. Així, durant els cinc primers mesos de l'any van visitar les Balears un total de 599.531 viatgers i 380.882 arribaren el darrer mes. A més, les Illes foren la destinació preferida de tot l'Estat per a aquests turistes. Segons les dades de l'INE, quasi el 30% dels viatgers internacionals que visitaren l'estat espanyol vingueren a les Illes Balears.

Pel que fa a la despesa, en els cinc primers mesos de l'any els viatgers que visitaren les Illes Balears gastaren un total de 612 milions d'euros. En aquest cas, la despesa que els turistes han fet a l'Arxipèlag durant el mes de maig suposa un percentatge superior al 60% del total que s'han gastat els turistes internacionals des de l'inici de l'any 2021. Segons les dades de l'INE, només el mes de maig els viatgers internacionals gastaren més de 394 milions a l'Arxipèlag durant la seva estança.

stats