Societat 04/08/2019

Més de 9.000 participants en la marxa Del Güell a Lluc a peu

L'esdeveniment ha arribat a l'edició número 45 després de la interrupció de l'any passat

Ara Balears
2 min
Quasi 10.000 participants a la marxa Del Güell a Lluc a peu

PalmaAl voltant de 6.700 inscrits i 3.000 persones pel seu compte, segons dades facilitades per l'organització, han participat aquesta matinada en la tradicional marxa mallorquina Del Güell a Lluc a peu, que ha arribat a l'edició número 45, després d'un any d'interrupció.

La marxa entre Palma i el santuari ha transcorregut sense incidents rellevants en bona part del recorregut per la carretera Dt.-13A. Si bé a les 10.00 hores d'aquest diumenge encara hi havia alguns petits grups de marxaires completant-ne el darrer tram, el president de la prova, Francisco Bauzá, i el comandant general de les Balears, Juan Cifuentes, han realitzat la tradicional ofrena a la Mare de Déu de Lluc que posa fi al pelegrinatge al santuari.

Bauzá ha descrit aquesta 45a marxa com "un gran èxit humà, tant pels participants com pels col·laboradors, voluntaris, personal d'emergències, policies locals, Guàrdia Civil i les Forces Armades que també hi han pres part". "L'alegria ha marcat aquesta marxa", ha assegurat el responsable d'organització.

La 45a marxa Del Güell a Lluc a peu va començar sobre les 23.00 hores de dissabte des de Palma, amb el tall de la cinta de sortida per part de la viuda del comandant de la Guàrdia Civil Jesús Francisco Domingo, a qui s'ha dedicat aquesta edició a títol pòstum. Domingo va participar activament en els plans de seguretat de les edicions anteriors, per la qual cosa l'organització l'ha recordat mitjançant una placa amb les seves petjades. Entre les autoritats que varen presenciar la sortida hi figurava el batle de Palma, José Hila.

Només els inscrits amb dorsal que han arribat fins a Lluc han rebut el diploma acreditatiu i han tingut bitllet per tornar a Inca o a Palma en els autocars i trens habilitats. Entre les novetats d'aquest any, l'organització disposava de botelles d'alumini per als marxaires, a fi de reduir la utilització d'envasos d'un sol ús.

stats