Societat 28/03/2023

El PSOE reivindica la llei del 'Només sí és sí' com a eslògan del 'No i punt!'

El conseller de Presidència Consell de Mallorca, Javier de Juan, ha defensat la nova normativa com a nou lema de la campanya contra les violències sexuals en entorns d'oci nocturn

2 min
Presentació de la nova campanya del 'No i punt!'.

PalmaLa campanya 'No i punt!' –de prevenció i atenció de violències sexuals del Consell de Mallorca– porta enguany com a lema la frase 'Només sí és sí', en al·lusió a la nova llei de delictes contra la indemnitat sexual. "És una picada d'ullet, tots ho sabem", ha reconegut el conseller insular de Presidència, Javier de Juan, qui ha assegurat que se senten "comodíssims" amb aquest eslògan. Cal recordar que la llei del 'Només sí és sí' ha provocat enfrontaments entre el seu partit, el PSOE i el seu soci en el govern espanyol, Unides Podem.

"Sempre hi ha un lema i hem decidit que era un bon any per reivindicar el 'sí és sí'", encara que el nom de la campanya "continua sent 'No i Punt!", ha argumentat De Juan, acompanyat, precisament, pel membre d'Unides Podem i regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de Palma, Alberto Jarabo. "Del 'No i punt!' hem de passar al 'Només sí és sí'. És a dir, el consentiment ha d'estar sempre en el centre de qualsevol relació, i les institucions ens hi hem d'adaptar", ha insistit Jarabo.

Quant a les novetats d'enguany, De Juan ha destacat que la campanya triplica la presència i passa d'estar a 20 municipis a 60 festes, on estarà instal·lat l'envelat, en coordinació amb els cossos policials i el Departament d'Igualtat de cada municipi. Així, el tret de sortida el donarà Sóller, amb el Firó, festa per a la qual ja hi ha convocada una reunió entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament la setmana que ve.

Per la seva banda, la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, ha anunciat que el Consell ha organitzat per al proper 20 d'abril la jornada Prevenció de les violències sexuals en espais d'oci i festius, destinada al personal tècnic municipal, així com a les entitats i associacions interessades. Cursach ha subratllat que hi participarà l'antropòloga i comunicadora social especialitzada en gènere Ana Burgos, amb la conferència Narratives mediàtiques sobre les violències sexuals en espais d'oci: de la cultura de la por a la llibertat sexual.

stats