Societat 13/06/2022

El PSIB, sobre la nova proposta d'habitatge de Podem: "Temem que topa amb la legalitat"

El partit morat demana que es veti la compra de pisos a la gent que no hagi residit, com a mínim dos anys a les Illes

2 min
Vista general de Palma des de Son Vida.

Palma"Estem disposats a estudiar qualsevol mesura, però molt ens temem que aquesta tingui un problema d'aplicació real per topar amb la legalitat". Així ha valorat la portaveu del PSIB-PSOE al Parlament, Pilar Costa, la proposta que va presentar la setmana passada Unides Podem per vetar la compra d'habitatges a aquelles persones que no hagin residit un mínim de dos anys a les Illes Balears. Així i tot, ha matisat que és "un primer anàlisi".

En canvi, la portaveu socialista ha defensat que la postura del partit és "aprofundir sobretot des del govern d'Espanya, per un tema de competències, però també des de les Balears, en tot allò que fa referència als preus perquè pugui sortir al mercat més habitatge per als ciutadans". En aquest sentit, ha recordat que la modificació de la normativa estatal "afecten les Illes quant a l'accés a l'habitatge i el lloguer" i ha remarcat que "s'ha d'intervenir des de l'administració, sobretot en zones tensades, i les Balears en són un clar exemple.

Per part de MÉS per Mallorca, la diputada Joana Aina Campomar ha assegurat que la iniciativa de Podem "no és nova, nosaltres l'hem defensat en aquesta cambra i li donam suport". En aquest sentit, ha assegurat que la seva formació ja havia demanat al Govern "un estudi de les possibilitats de modificar la llei europea, que sembla que és el topall per restringir la compra d'habitatges a les nostres Illes". Així mateix, ha reclamat a l'Estat que s'elimini la "'golden visa' per als estrangers de fora de la UE que, amb una inversió superior a 500.000 euros tenen dret a la residència un parell d'anys".

"La proposta de MÉS per Mallorca parla d'estrangers i a nosaltres ens dona igual la nacionalitat, nosaltres parlam de no residents", ha replicat la portaveu parlamentària d'Unides Podem, Esperança Sans. "Volem que hagin residit dos anys a la comunitat autònoma per tenir l'arrelament i que després els habitatges no quedin buits. La diferència és important", ha afegit. Pel que a a les converses amb el PSIB sobre la mesura, ha afirmat que "els nostres socis saben que les polítiques d'habitatge són molt importants per nosaltres, hem estat molt crítics durant la legislatura".

En el mateix sentit de MÉS, El Pi ha assenyalat que varen fer una moció sobre sobrepoblació "i una de les propostes era establir un límit a la compra de propietats per part d'estrangers", ha recordat el portaveu de la formació, Josep Melià. El diputat ha criticat que "es rectifiquen a ells mateixos" perquè en aquell moment "el Govern ens varen dir que això anava en contra de la normativa europea i que no es podia fer".

El PP, en contra de l'educació sexual a l'etapa infantil

El portaveu del PP, Toni Costa, ha afirmat en la roda de premsa dels grups parlamentaris que "revisarà" el programa 'Amb tots els sentits' sobre educació sexual i afectiva per als infants de fins a sis anys amb què treballen els centres educatius. Ha defensat que "l'educació sexual és una competència dels pares" i que "hem d'anar molt alerta amb aquestes qüestions".

stats